Reisverhaal van Hans Balmaekers

Verbindt intrapreneurs over de hele wereld

Intrapreneurship, dat is hét thema van Hans Balmaekers. Een thema dat in 2014 een naam kreeg nadat hij jarenlang aan het ‘intrapreneuren’ was zonder dat hij wist dat er een naam voor was. Hans: “Intrapreneurship is ondernemerschap ‘inside large organizations’. Intrapreneurs zijn ondernemende mensen die werken aan innovatie binnenin deze grote machines, want dat zijn ‘corporates’. Ze ontwikkelen nieuwe producten en diensten en gaan daarvoor dwars door de hiërarchie of procedures heen. Daarvoor brengen ze desnoods de efficiency machine in de war. Deze pioniers weten dat innovatie essentieel is om überhaupt als grote bedrijven overeind te blijven in deze tijden, waarop je links en rechts door startups wordt ingehaald.”

 

Als we Hans spreken komt hij net uit een Engelstalig interview en spreekt een leuke mix van Engels en Nederlands. “Ik spreek vijfennegentig procent van mijn tijd Engels”, dus af en toe zoekt hij even naar het juiste woord. Zijn bedrijf is erop gericht intrapreneurs wereldwijd te ondersteunen en ‘glocal platforms’ te bouwen. “We brengen deze ‘crazy mavericks’ bij elkaar in local events en creëren zo een global community voor innovation, sustainability en leadership.” Dat doen ze door het organiseren van events en het aanbieden van digital learning. “Op deze events komen de intrapreneurs andere intrapreneurs tegen en dat is voor hen het allerbelangrijkst. Het is haast een therapiegroep, omdat ze ontdekken “Oh ik ben niet gek”.”

Samensteller
Hans z’n grote talent zou je kunnen omschrijven als ‘samensteller’; in het Engels noemt hij het ‘curator’. Al vanaf zijn 8ste is hij bezig met het bij elkaar brengen van verhalen en beelden – eerst als Music Magazine en inmiddels voor events. “Ik cureer als voor een museum of een tentoonstelling. Ik kijk naar wat hebben mensen nodig. Wat zijn goede sprekers? Wat zijn goede verhalen? Wat zijn dingen die ze nog niet weten? Dat breng ik samen in het programma van onze events. Een creatief proces waarbij ik bedenk wat mensen over negen maanden nodig hebben om hen een leerervaring te bieden.” Daarnaast is Hans ook iemand die dingen voor elkaar krijgt. Soms wil ik teveel en te snel, maar dan lukt het toch.”

Energie en ambitie
In 2010 werkte Hans nog bij de HR-afdeling van DSM. Hij wilde veel veranderen en zag daarbij een grote rol voor de andere jonge changemakers die hij als president van het interne young professional network leidde. Helaas liep hij liep tegen de muren van een hardnekkige cultuur op. Op enig moment moest hij zelfs op het matje komen bij de ‘chief’. Er woelden veel ideeën en talenten in hem, maar hij kende de juiste kanalen nog niet. Via een danssessie met Jan-Pieter van Lieshout kwam Hans in contact met Paulien en besloot aan PAL deel te nemen. “Ik ben een man met veel energie en ambitie, maar ontdekte tijdens PAL dat pushen en manuren niet werken. Je moet eerst ergens voor gaan staan en in geloven en dan gaat de rest vanzelf. Ik dacht ook dat ik nog ergens heen moest, maar ontdekte door een dankbaarheidsoefening dat ik er al lang was en dat bracht rust.”

Moeiteloos manifesteren
Na PAL is het eigenlijk in een stroomversnelling gekomen, juist omdat Hans meer vanuit rust ging opereren. In 2015 ging hij fulltime aan de slag met Intrapreneurship Conference (innov8rs.co) en inmiddels bestaat het team uit zes mensen. Het grootste deel van de tijd is dit een virtueel team omdat zijn collega’s zijn gevestigd in Singapore, Toronto, Barcelona en Boston. Uit ervaring blijkt dat ze heel effectief samenwerken. Ze spreken elkaar regelmatig via Zoom en ontmoeten elkaar een paar keer per jaar rond events. “Het mooie is dat we elkaar altijd kunnen vinden als het nodig is en we laten elkaar met rust als het niet nodig is.”

Ook in een virtueel team kun je teammeetings starten met een check-in, zoals Hans oppikte bij PAL. “We starten onze gesprekken met een ronde hoe het gaat en wat er emotioneel speelt, voordat we de inhoud ingaan.” Daarnaast brengt Hans bij het organiseren van events ook zijn PAL-ervaring in de praktijk. De ruimte moet er goed uitzien, iedereen moet er staan en een heldere intentie hebben voor het event. “Ik ben dan heel bewust bezig met het creëren van een container waar kan plaatsvinden wat we van plan zijn. Zo deden we in Toronto aan het begin en het eind van de conferentie oefeningen om echt contact te maken; drie rondes van een minuut elkaar in de ogen kijken zonder iets te zeggen. Dat is misschien wat ongemakkelijk voor de vele ingenieurs die naar onze events komen. Maar dat zijn ook de momenten waarover mensen bijna in de rij stonden om te zeggen hoe mooi, goed en belangrijk dat was. Hoeveel mensen ze hebben ontmoet en hoeveel waardevolle dingen er zijn gebeurd.”

Meta-mindset
Wat opvalt tijdens het gesprek is dat Hans voortdurend reflecteert. Hij zoomt uit om een inzicht naar een ander niveau te tillen en zoomt dan weer in om de vertaling naar de praktijk te maken. “Ik zie het kleine en het grote. Soms zeggen mensen het is maar een detail. Maar een detail is voor mij alles omdat het precies weerspiegelt hoe we er met z’n allen in staan. Je kan zien en voelen of iets klopt.”

Honderdvijftig jaar
Op de vraag waar hij over tien jaar is, antwoordt Hans: “Ik word sowieso honderdvijftig jaar. Dat is technisch nu al mogelijk. Dus tien jaar is maar tien jaar, maar vooruit. Ik weet niet waar ik dan ben op de wereld. Het komende jaar ga ik met mijn vriendin en tweejarige dochter drie maanden door Australië reizen en er liggen nog twee andere reizen in het verschiet. Misschien vinden we een nieuwe plek op de wereld om te wonen en misschien komen we gewoon terug naar het Zuiden van Nederland, waar we ook prima zitten. Ik hoop dat ik dan in ieder geval een goede vader kan zijn, die zijn ding niet opdringt aan zijn dochter en dat ik een goede partner ben. Dat is heel belangrijk.”

“In mijn werk wil ik bezig blijven met nieuwe trends en de ‘corporate’ wereld: ‘Business for the greater good’. Als ik kijk waar ik het meeste impact kan hebben dan is het die wereld. Bijna alle dagelijkse dingen worden mede bepaald door grote bedrijven. De macht, de kennis en de distributiekanalen zijn enorm. Ze zijn misschien nog wel meer ‘powerful’ dan de meeste ‘governments’. Daarom wil ik focussen op de mensen die in die wereld de pioniers zijn, zodat we innoveren voor ‘the greater good’. Dus niet alleen producten en diensten die het goed doen, maar dat ze ook ‘goed doen’. Ik wil werken met mensen die die ambitie hebben en dan is het mijn talent om mensen bij elkaar te brengen.”

door Renate van der Veen en Josine Gouwens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.