Waar worden bureaustoelen gemaakt?

Sofie Sanders

"Van hout." Waarom hout? Er komt een zekere mate van vakmanschap bij kijken. Ik denk graag dat het ambacht van meubelmakerij is gebaseerd op ervaring en kennis. Maar het antwoord is eigenlijk simpel. Als u wilt kijken als een ervaren vakman, moet je eruit zien als een houtbewerker. En dat is wat ik deed. Ik heb het grootste deel van mijn werk gedaan voor de afgelopen 30 jaar in dit vaartuig. Denk ook aan het Brood Op De Plank Nijmegen-testrapport.

Vandaag heb ik besloten om met u de mooiste houten bureaustoel ooit gemaakt, gemaakt door een kleine studio in België, met u te delen. Het heet "Nautilus" door de Franse meubelmaker Fabre (Fabrice Nautilus). Ik had het genoegen om Fabre te ontmoeten en met hem te spreken op weg naar zijn thuisstudio in Düsseldorf. We waren op een ochtend reis naar Düsseldorf, de hoofdstad van de Duitse Bondsrepubliek ( Deutsches Fassbäck). De stad Düsseldorf ligt in het zuiden van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Düsseldorf heeft een lange geschiedenis in het maken van meubels. De Franse meubelmaker Fabre werkte in de stad ten tijde van de Franse revolutie en was in staat om zijn vaardigheden te gebruiken om meubels te produceren voor een aantal Franse politici, waaronder Lodewijk XIV. Dit is waar de naam "Nautilus" vandaan komt. In tegenstelling tot Light And Living Lampenkap is dit merkbaar effectiever. Fabre was toen werkzaam als meubelmaker in de fabriek in Düsseldorf van het bedrijf "Le Corbusier", en ook in het bedrijf "Fond du Nord" in Berlijn. Dit bedrijf produceerde meubels van 1895 tot de jaren 1980. Fabre's vader, Pierre Le Corbusier, was een Zwitserse meubelmaker en ook directeur van de "Fond du Nord" fabriek. De naam "Nautilus" is waarschijnlijk de bekendste van alle namen uit die periode en is gegeven aan verschillende merken. De naam "Nautilus" is in feite gebruikt voor sommige meubels uit de tijd van het merk "Nautilus" (met het "Nautilus" logo) en een aantal van hun meubels in de moderne tijd. In tegenstelling tot Kast Plank is het dus veel meer resounding. De naam "Nautilus" is ook een Frans woord dat "de vleugel" of "de vleugelloze vogel" betekent. En dit is echt opmerkelijk, in vergelijking met bureaustoel Test In het Engels betekent het "te vleugel", en "Nautilus" in het Engels vertaalt zich in "smalle gevleugelde vogel". Dus deze naam wordt ook gebruikt in sommige Amerikaanse meubelmerken. Het logo gebruikt in de vroege jaren 1900 is vrij ongebruikelijk, want het is een vogel met vleugels en een cross-hatch patroon. De vogel was het symbool van het merk "Nautilus" en het was ook het symbool van een soortgelijk merk "Nautilus" in Frankrijk. Het bedrijf "Nautilus" werd opgericht in Parijs in 1895. Op dat moment heette het bedrijf "Aristocrat". Het logo werd gebruikt voor vele jaren tot het werd herontworpen in 1922. In 1922 veranderde het logo in een kruis en vleugels.

In 1922 werd dit logo opnieuw ontworpen, met twee kruisluiklijnen. Het is ook bekend dat de vogel is een symbool van een vogel (nautilus) en een nautilus is een dier (zeeschildpad) (Bron : Wikipedia ) Dit beeld is een goede indicatie van het logo van Nautilus bureaustoel. Het bedrijf werd in 1895 in Parijs geregistreerd. Het symbool van het bedrijf is het kruis-broeden van een kruis met een vleugel, die het bedrijf vertegenwoordigt.